Routes

Luttenberg ligt middenin het bosrijke Sallandse coulisselandschap en van hier uit kun je met de fiets alle kanten op. Naar het Zuiden vind je het Nationale Park “De Sallandse Heuvelrug”, naar het Noorden kun je lekker de bossen van Dalfsen, Vilsteren en Ommen verkennen. Als je naar het Westen gaat is de prachtige IJssel niet ver en in het Oosten kun je lekker langs de Regge slingeren. Kortom: mooie routes genoeg!

Via de website van de Fietsersbond kun je heel gemakkelijk verschillende knooppunten aan elkaar rijgen, waardoor je grote en kleine rondes in, door en rond Luttenberg kunt fietsen. Wanneer je op het logo van de Fietsersbond klikt, kom je op hun site terecht.

Hieronder vind je vast een aantal leuke, uitgestippelde knooppuntroutes, die in Luttenberg beginnen en eindigen.

40 km over de Sallandse Heuvelrug

29 – 30 – 2 – 10 – 6 – 19 – 8 – 13 -12 – 55 – 53 -58 – 62 – 66 – 65 – 64 – 61 – 5 – 56 – 11 -10 – 29

40 km, langs de Regge richting Ommen en de Lemelerberg

29 – 33 – 6 – 19 – 9 – 4 – 85 – 80 – 79 – 86 – 75 – 74 – 35 – 71 – 78 – 77 – 7 – 1 – 19 – 6 – 10 – 29Dichtbij Luttenberg liggen enkele spectaculaire MTB routes, die vaak hoog in de landelijke toplijsten scoren. De routes van Hellendoorn, Lemele en Holten-Nijverdal liggen op slechts een paar kilometer van Luttenberg verwijderd.

Op de website van MTBroutes vind je een uitgebreid overzicht van alle mountainbikeroutes van Nederland, inclusief beschrijvingen, beoordelingen en filmpjes. Als je op het logo hiernaast klikt, kun je in alle rust de Sallandse routes bekijken.

MTBRoute Lemele

MTB Route Holten
In de omgeving van Luttenberg zijn vele, afwisselende wandelroutes. Zo kun je de Sallandse Heuvels beklimmen, maar ook wandelen langs riviertjes of door boerenvelden.
Het bekende Pieterpad loopt langs Luttenberg, evenals enkele andere lange afstandswandelingen.
Op de website van Salland WandelWeb vind je een heel aantal leuke wandelingen in Salland. Klik op de afbeelding hiernaast voor meer informatie.

Daarnaast kun je op de website van Salland Gastvrij ook een aantal mooie wandelingen vinden in en rond Luttenberg. Klik op hun logo hiernaast om op hun website terecht te komen.

Daarnaast is er een enthousiaste groep vrijwilligers die ervoor gezorgd heeft dat er in het Luttenbergse bos een leuke beweegroute is aangelegd. Achter de afbeelding rechts vind je een plattegrond van deze actieve ronde.